Det nya svarta kalle  

Teknik för ett säkrare samhälle

Teknik finns idag så gott som överallt inom samhällets alla funktioner. Tack vare tekniken i Sverige och vissa andra länder i världen, fungerar samhället bättre och är säkrare. Sjukvården har medicinteknisk utrustning som räddar liv, eller byggnader och lokaler har larm och säkerhetskameror som skyddar mot inbrott och andra typer av brott.

Tekniken inom sjukvården räddar liv!

Inom sjukvården ser man idag hjärt- lungmaskiner, defibrillatorer, respiratorer, MRT, CT och mycket mer livsviktig teknik som kan rädda liv. Forskningen inom medicinteknik går framåt med stormsteg och man har nyligen uppfunnit en maskin som med hjälp av ljudvågor, kan skapa en perfekt bild av innerörat. Även inom hemvården där de äldre behöver hjälp i hemmet, har man nu bättre och mer effektiva så kallade trygghetslarm. Ett trygghetslarm är en liten dosa som den boende kan trycka på vid fall eller olycka i hemmet och när denne inte når en telefon. Då går en signal till SOS Alarm som kan rycka ut omedelbart för hjälp och man kan även få kontakt med hemtjänstpersonal vid behov. Tack vare tekniken med internet, kan man idag även få sjukvård via appar där man kan tala med en läkare direkt genom video i mobiltelefonen. Fördelen är att man får snabbare hjälp och kan få en snabbare och kanske livsviktigt bedömning. När man är uppkopplad till internet, finns det större begrepp som innefattar IT. IT står för informationsteknik och finns inom all datateknik och telekommunikation. Har man ett företag, kan man ibland vara i behov av en så effektiv IT-lösning som möjligt. Då kan man använda sig av effektiv och smart IT outsourcing för de bästa IT-lösningarna!

Säkerhet inom larm och kameror

I dagens samhälle finns det fler säkerhetskameror än vad man tror då vissa syns, men en del kan vara dolda. Vill man skaffa sig en säkerhetskamera till företaget eller som privatperson, finns det gott om tips på bra säkerhetskameror om man har svårt att välja vilken man vill ha. Säkerhetskameror finns på alla officiella platser som flygplatser, gator, butiker, banker och i de flesta kommunala byggnader. Säkerhetskameror har ibland varit ett kontroversiellt ämne då en del kan känna att de inkräktar på integriteten, medan andra känner en trygghet. Trots att åsikter och känslor går isär, är säkerhetskameror viktiga för att förebygga brottslighet. Tack vare säkerhetskameror, kan man ha möjlighet att spela in eventuella pågående brott till exempel i en tunnelbana eller på tågstationen. Säkerhetsteknik innebär även larmsystem och tack vare de effektiva larmsystem som finns idag, kan polis, brandkår eller annan säkerhetspersonal rycka ut om något inträffar.