Det nya svarta kalle  

Spara pengar med smart laddbox hemma

Själva idén med teknik är att förenkla saker för oss människor, och tekniken har sannerligen haft en exponentiell utveckling under årens lopp. Idag ser vi hur teknik inte bara underlättar för oss utan även är både smart och snygg, och för att ladda din elbil hemma finns det perfekta kitet för just detta.

Ladda smart eller snabbt

Försäljningen av elbilar i Sverige har skjutit i höjden de senaste åren, och med det kommer kraven på ännu fler laddstationer så att det ska gå smidigt att ladda bilen både under långkörningar och inne i stan. Den bästa utgångspunkten är dock att kunna ladda bilen hemma, inte minst eftersom du då också kan välja varifrån elen kommer och göra ett medvetet miljöval. Just nu är den bästa laddboxen på marknaden förmodligen den snygga och enkla Easee laddbox från Tibber. Den installeras lätt i anslutning till din bils parkering, och eftersom den kommer från Tibber har du möjlighet att välja mellan att ladda bilen smart eller snabbt, beroende på vad du behöver. Med smart laddning går laddningar igång under tiden på dygnet när elpriset är som lägst, ofta på natten, vilket gör att du sparar pengar och ändå har en fulladdad bil när du ska till jobbet på morgonen. Laddar du snabbt börjar laddningen på en gång när du trycker lätt med handen på boxen.

Medvetna val kan inspirera andra

När du använder dig av den här typen av laddbox får du inte bara möjligheten att spara pengar på din elräkning, utan du får också en riktigt bra, smart, smidig och enkel teknik som gör att du håller dig i framkant vad gäller laddboxar och elbilar. Du visar också vänner och familj hur enkelt det kan vara att göra medvetna val i vardagen och värna om klimat och miljö, något som verkligen behövs idag. Att veta att du kör runt i en bil som inte påverkar miljön lika negativt som andra typer av bilar, kommer kännas både positivt och inspirerande. Kanske kan det även motivera dig till att göra fler val på andra plan i ditt liv – en droppe kan lätt sprida goda ringar på vattnet, och sprida sig både i ditt liv och i dina vänners liv.